Zpět na blog
Události

Scratch workshop pro učitele

Skillmea
13.01.2016
1 minuta čtení
Scratch workshop pro učitele
Learn2Code spustilo začátkem tohoto školního roku několik programátorských kroužků pro děti od 8-12 let. Naším cílem je rozšířit kroužky  přímo na školy ve spolupráci s učiteli .

Učitelům nabízíme  bezplatný workshop , na kterém získají všechny potřebné informace pro samostatné vedení kroužku ve své škole, včetně kompletních materiálů a metodických postupů.

Bližší informace k projektovému záměru naleznete na tomto linku

Obsah workshopu:

  • seznámíte se s nástroji a možnostmi prostředí Scratch,
  • programátorské koncepty prostředí Scratch (cykly, podmínky, proměnné, … až po klonování a procedury),
  • vytváření vlastních her a animací.

Cíl workshopu:

  • příprava učitele pro samostatné vedení programátorského kroužku na vlastní škole,
  • seznámení se všemi nástroji, vzdělávacími materiály a metodickými postupy.

Požadavky na učitele:

  • nadšení pro technologie a vzdělávání v této oblasti,
  • kreativita, chuť experimentovat a zvědavost,
  • schopnost pracovat s dětmi,
  • nejsou potřebné programátorské znalosti

Instruktor:
  Ľuboš Jaroš
Místo:  Bratislava, DIGIPOINT - Polus City Center (1. posch.,  mapa )
Cena:  zdarma
Termín:  22. nebo 23. leden 2016 (prihlasovací formulár
Čas: 9:00 - 15:00 
Přihlaste se prosím na workshop prostřednictvím tohoto formuláře

Tešíme sa na Vašu účasť. 

Kontaktní osoba: 
Marián Kristeľ 
skoly@https://skillmea.sk 
+421 949 428 812 
Hlavným partnerom projektu je spoločnosť Eset
Skillmea
🥇 Sme jednotka v online vzdelávaní na Slovensku.
Na našom webe nájdeš viac ako 300 rôznych videokurzov z oblastí ako programovanie, tvorba hier, testovanie softwaru, grafika, UX dizajn, online marketing, MS Office a pod. 
Vyber si kurz, ktorý ťa posunie vpred ⏩

Mohlo by tě zajímat

3. ročník Rails Girls Bratislava nebo dívky jsme učili programovat
Události
10.09.2015
Skillmea

3. ročník Rails Girls Bratislava nebo dívky jsme učili programovat

V pátek 4. září v pozdějších odpoledních hodinách jsme již dokončovali přípravy na letošní workshop  Rails Girls Bratislava . Bylo třeba už jen nafoukat balóny a "zábava" mohla začít. Workshop se opět konal v perfektních prostorách  Impact Hub Bratislava , kterým jsme nesmírně vděční za spolupráci a za skvělé prostory, které nám poskytli. Postupně začali přicházet mentoři i účastnice. Letos jich opravdu nebylo málo, mentorů bylo více než dvacet a přihlášených dívek bylo přes 120, z nichž jsme museli vybrat 50, které se nakonec workshopu zúčastnilo. Přihlášeny slečny byly různé národnosti, Slovenky, Maďarky, Rakušanky a byla jimi i slečna z Itálie. Jedno však měli všechny společné, těšili se na workshop a na programování.[Image] Instalační párty dopadla skvěle, účastnice a mentoři se seznámili a nainstaloval se software, bez kterého by nezvládli další den. Náladu zpříjemnily láhve sajdra  Jablečno  a sladké dobroty od  Le Sucré-sweet Manufacture . Sobota přišla rychle a plní očekávání jsme se do tohoto dne pouštěli. Registrace dívek proběhla docela rychle, všechny dostaly i dárek od nás a našich partnerů (viz foto). Naše Petka z  Aj ty v IT  otevřela celý workshop a následně se odstartoval celodenní programovací maraton. Do oběda se slečny seznamovaly základními prvky programování, dostaly „intro“ do jazyka Ruby a frameworku Ruby on Rails. [Image] Po obědě si slečny vyslechli několik motivačních prezentací, aby se nebály v životě vyzkoušet nové věci a hlavně programovat. Měli možnost vyslechnout si i proč je dobře udělat si přestávku, když už člověk cítí, že je v koncích. Po skončení workshopu jsme se přesunuli z  Impact Hub Bratislava  na afterparty do jednoho podniku, kde jsme se až do rána bavili. Rails Girls je iniciativa, která podává pomocnou ruku účastnicím, naučí je jak začít s programováním a pomůže získat nové znalosti a kontakty, které ještě v životě mohou přijít vhod. Rails Girls Bratislava  vytváří a spojuje programátorskou komunitu. Vidíme se za rok, zatím kození zdar! :)[Image]
Summer Code Camp 2015 - jak jsme to viděli my
Události
14.07.2015
Skillmea

Summer Code Camp 2015 - jak jsme to viděli my

V pondělí ráno 6. července Slovensko ovládly tropické teploty, lidé odpadávali od tepla a my jsme se chystali na letošní Summer Code Camp pro děti v  Digipointu , v nákupním středisku Polus City Center. Byli jsme plní očekávání a velmi jsme se těšili, když začaly přicházet první děti s rodiči.[Summer Code Camp 2015] Původně bylo naplánováno programování v herním vývojářském nástroji Unity, nicméně některé počítače s touto volbou nesouhlasily, a my jsme museli pokračovat s plánem B, tedy s programováním ve Scratchi. Cíl naprogramovat hru na styl Flappy Bird jsme však nezměnili :) První hodiny rychle uběhly a po vydatném obědě jsme vyrazili směrem do Petržalky, kde byla naší cílovou destinací známá vývojářská firma  Pixel Federation . Měli jsme příjemnou přednášku o game designu, o tom, jak probíhá celý proces vytváření počítačových her. Děti byly nadšené, o čemž svědčí i to, že během diskuse byla každá ruka vysoko ve vzduchu, kluci museli čelit nekonečnému množství otázek. Netřeba se ani divit, že po exkurzi v celé firmě by skoro každý chtěl v budoucnu pracovat pro Pixel Federation. [Děti během "vyučování" v letním táboře][Image] Druhý den po obědě jsme si to namířili do Mlýnské Doliny na Fakultu informatiky a informačních technologií. Tam nás čekala přednáška ve  FabLab -o tom, jak funguje 3D tisk, laserová řezačka a plotr. Nad našimi hlavami létaly i drony. Děti se (společně s námi :P) nestačily divit, co vše lze v dnešní době vytvořit, kam se technologie dostaly za poslední roky.[Image]Poslední den se nesl v duchu testování. Děti jsme rozdělili do dvou skupin a cílem bylo v týmu vytvořit jednu bludiskovou hru s určitými parametry. Výherce čekala sladká odměna, měli obrovskou motivaci. Po asi 40 minutách se ozvala první skupina s hotovou hrou. Samozřejmě ani poražení nezůstali bez odměny[Děti dostaly také certifikát] Děti dostaly certifikát o úspěšném absolvování celého tábora , jsme pyšní na každého, protože tvrdě pracovali, všichni byli velmi šikovní. Můžeme tedy konstatovat, že učit se programovat se dá is úsměvem a že nikdy není dost brzy začít s programováním. Věříme, že děti si odnesly cenné znalosti a budou mít krásné vzpomínky na tyto tři dny. My se už teď moc těšíme na následující Summer Code Camp! Příjemné léto všem a nezapomeňte, že Learn2Code je fajn!
Skvělé hry a zážitky z letošního Code Campu
Události
14.07.2014
Skillmea

Skvělé hry a zážitky z letošního Code Campu

Po velmi povedeném loňském premiérovém Code Campu jsme i letos zorganizovali letní programátorský tábor. I letos jsme se na Summer Code Campu podívali na zoubky game designu a vytvořili jsme velmi pěkné 2D hry ve stylu Flappy Bird . A nejen tak v čemkoli, ale v profi developerském nástroji Unity3D . A používali jsme JavaScript. Ano, kluci ve věku 11 - 15 let psali vlastní skripty. [Image] Kvíz úvodem Summer Code Campu Ale pěkně po pořádku. Nejdříve vše odstartovali naši kamarádi z Pixel Federation , kteří mladým nadějným game developerům ukázali, na co všechno je třeba při vymýšlení hry myslet. Veronika, Zuzka a Gabo připravili super prezentaci a na závěr představili jejich vlastní hru, kterou si nadějní developeři i vyzkoušeli. [Image] Taneční hra pro děti Potom jsme již spustili aplikaci Unity3D a začali developovat hru. Nejprve přidání pozadí, pak postavičky a že postavička má mít prvky fyziky - konkrétně rigidbody. Spuštění hry a hlavní hrdina padne působením gravitace. Hurá, první výsledek je na světě. Následuje těžší část - jak dosáhnout, aby hlavní hrdina po stisku některé klávesy skákal? Ano, JavaScriptem. Píšeme první řádek kódu. Funguje to. Po stisknutí mezerníku Flappy Fish poskakuje na obrazovce. [Image] Programování her v plném proudu Instruktor Majo dává rychlou lekci základů JavaScriptu, při dalším vývoji hry jej určitě budeme potřebovat. Postupně tedy přidáváme překážky a jejich pohyb, opětovné spuštění hry při kontaktu hrdiny s překážkou. Náhodné generování překážek je tvrdší oříšek, ale poradili jsme si. Začíná se to podobat na hru Flappy Bird. Super! Ještě doprogramujeme skóre, hru vylepšíme hudbou a zvukovými efekty a po 3 dnech si naši hru můžeme vyexportovat a zahrát online. Hry si můžete zahrát i vy (ovládání mezerníkem, na začátku klikněte kurzorem do hry, je třeba mít nainstalován Unity Web Player ): HRY ÚČASTNÍKŮ UŽ NEJSOU DOSTUPNÉ: Borisova hra Rišova hra Samova hra Tadeášova hra Edova hra Matějova hra Jakubova hra Adamova hra Matějova hra Peťova hra Jasně, že jsme 3 dny jen neprogramovali. Hledali jsme poklad ve Starém městě. A našli jsme ho v jedné cukrárně na Hviezdoslavově náměstí. V muzeu výpočetní techniky jsme na vlastní oči spatřili první slovenský počítač a spoustu dalších zajímavých mašinek. Závěr byl totálně gamerský. V laser tag aréně jsme otestovali nejen svou přesnou mušku, ale také taktické myšlení. [Image] Gamerský závěr Summer Code Campu Na závěr chceme poděkovat instruktorovi Mariánovi za perfektně zvládnuté 3 dny, Zuzce za pomoc s realizací a nápady, ale hlavně všem dětem. Děkujeme také kreativnímu prostoru za poskytnutí prostor a společnosti Pixel Federation za jejich inspirativní přednášku. Už teď se těšíme na další ročník Summer Code Campu. Uděláme vše pro to, aby byl ještě lepší než tento poslední.

Nezmeškej info o nových kurzech a speciálních nabídkách