Zpět na blog
Novinky

Barva roku 2023 podle Pantone je Viva Magenta

Skillmea
07.12.2022
1 minuta čtení
Barva roku 2023 podle Pantone je Viva Magenta
Rok 2023 bude rokem purpurové barvy Viva Magenta. Tedy alespoň podle Pantone Color Institute, poradenské společnosti, která již více než dvacet let určuje barvu roku. Odstín vybrali prognostici lidských trendů, kteří zkoumají módu a design, a poté je interpretoval A.I. nástroj Midjourney.
Viva Magenta - Barva roku 2023
Viva Magenta - Barva roku 2023

Letošní výběr barev odráží „rebelského“ ducha doby a obnovený zájem o kreativní experimentování po pandemii koronaviru.
„Odvážný, vtipný a zahrnuje vše, Pantone 18-1750 Viva Magenta vítá každého a každého se stejným rebelským duchem,“ uvedla značka.

"Silná a posilující, je to animovaná červená, která podporuje experimentování a sebevyjádření bez zábran; elektrizující odstín bez hranic, který je zjevně "tam venku" a je výjimečným prohlášením."

Designérské nástroje od Pantone si můžeš vyzkoušet zde.
Skillmea
🥇 Sme jednotka v online vzdelávaní na Slovensku.
Na našom webe nájdeš viac ako 300 rôznych videokurzov z oblastí ako programovanie, tvorba hier, testovanie softwaru, grafika, UX dizajn, online marketing, MS Office a pod. 
Vyber si kurz, ktorý ťa posunie vpred ⏩

Mohlo by tě zajímat

Preplatenie kurzov zameraných na vzdelávanie zamestnancov
Novinky
19.11.2022
Marián Kristeľ

Preplatenie kurzov zameraných na vzdelávanie zamestnancov

Už aj zamestnaní ľudia, ktorí sa chcú vzdelávať a získať nové zručnosti, môžu mať náklady na kurzy preplatené cez úrad práce prostredníctvom projektu "Nestrať prácu - vzdelávaj sa".  Vzdelávanie pre záujemcov o zamestnanie je projekt úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorý uhradí záujemcovi o zamestnanie vzdelávanie (kurz), ktorý si sám vyberie, v plnej výške. Cielené vzdelávanie je určené pre záujemcov o zamestnanie, ktorí sa rozhodnú hľadať si nové zamestnanie alebo sú ohrození zánikom alebo stratou zamestnania. Poďme sa ďalej v článku pozrieť na to, aké sú podmienky a ako to celé prebieha. Kurzy sú určené pre zamestnaných ľudíTechnologický pokrok mení aj trh práce a niektoré zo súčasných pracovných pozícií sú ohrozené. Preto sa projekt "Nestrať prácu - vzdelávaj sa" zameriava na zamestnaných pracujúcich ľudí, ale aj osoby na materskej či rodičovskej dovolenke, alebo tých, ktorí majú potrebu a túžbu zmeniť svoje kariérne a profesné zameranie. Kurz si vyberá záujemca sám podľa vlastných potrieb.  Aké sú podmienky? Ako sa stať záujemcom o zamestnanie?Prvou podmienkou je, aby sa  zamestnaný človek (alebo osoba na materskej či rodičovskej dovolenke, dôchodca, študent strednej či vysokej školy) stal záujemcom o zamestnanie. Záujemcom o zamestnanie môže byť každý, kto sa rozhodne zaradiť do evidencie uchádzačov o zamestnanie.  Zaradenie do evidencie je jednoduché a vybavíte to na ktoromkoľvek úrade práce, bez ohľadu na váš trvalý pobyt. Žiadosť je možné podať osobne, ale aj poštou, či emailom. Podmienky pre získanie príspevku na kurzyZáujemca o zamestnanie predloží na úrade práce žiadosť najneskôr 30 kalendárnych dní pred termínom začiatku kurzu. Úrad práce túto žiadosť posudzuje individuálne, predovšetkým na základe posúdenia efektívnosti a hospodárnosti poskytnutia príspevku.  S vyplnením tejto žiadosti vám radi pomôžeme, všetko pripravíme a skonzultujeme. Stačí sa nám ozvať cez kontaktný formulár, prípadne emailom alebo telefonicky. Postup po schválení žiadostiAk vám úrad práce, sociálnych vecí a rodiny žiadosť o poskytnutie príspevku na vzdelávanie schváli, uzatvorí s vami ako záujemcom o zamestnanie dohodu o poskytnutí príspevku. Následne je potrebné kontaktovať poskytovateľa vzdelávania - teda nás a zašleme vám všetky potrebné informácie a organizačné pokyny. Vzdelávanie je potrebné úspešne ukončiť, následne vám a teda aj nám úrad práce preplatí 100 % nákladov na kurz. Preplatiť kurzy je možné najneskôr do konca augusta 2023, vzdelávanie musí byť úspešné ukončené najneskôr 17. júla 2023. Preto už nečakajte a kontaktujte nás. Pripravíme vám vzdelávanie na mieru presne podľa vašich potrieb a požiadaviek.
Novinky v Adobe After Effects 2023
Novinky
12.11.2022
Skillmea

Novinky v Adobe After Effects 2023

V poslední době jsme měli pocit, že Adobe trošku zapomíná při updatech na přidávání užitečných vylepšení do svých programů. Nejvíce jsme ten pocit měli u Adobe After Effects. No tím pocitem je konec! V poslední verzi přidalo Adobe revoluční změny do After Affects a my se na některé největší zajímavosti podíváme v tomto článku. Matte systémNejvětší změna nastala při matte systému. Lepší by bylo napsat, že je kompletně překopán, nezůstal kámen na kameni 🙂 Matte systém kontroluje viditelnost objektů nebo kompozicí. Kontroluje se na základě tvarů s průhledným pozadím (alpha matte) a pomocí černobílé kombinace elementů (luma matte). V tomto článku pro jednoduchost budeme používat výraz maska (namísto matte systém).[Matte systém v Adobe After Effects 2023]Doposud jsme byli zvyklí na zastaralé a těžkopádné ovládání. Co tím myslíme? V principu každý objekt musel mít svoji alpha nebo luma masku. Pokud jste chtěli kontrolovat a animovat viditelnost 5 objektů, kolik masek jste museli mít? Správně - 5. Čili jste museli mít 10 vrstev. Nově můžete mít jen 1 masku a umíte ji aplikovat na XY dalších vrstev. Tím se ušetří obrovské množství vrstev a budete mít projekt navíc přehlednější. Netušíte, o čem mluvíme? Možná bude, lepší když si prohlédnete naše video, které se věnuje právě tomuto tématu. Barvy pro klíčové snímkyDalší novinka přibyla v barevnosti klíčových snímků. Kdo by neměl rád barvičky a barevně klíčové snímky, že? Wueeeeej 🎉[Farby pro Keyframes v Adobe After Effects]Správně, nově si umíte nastavit na klíčových snímcích vlastní barvy a opět mít lepší přehled ve svých animacích. Jak se nastaví taková barva na klíčový snímek? Podívejte se na naše video, kde je to je detailněji ukázáno. Nativní render pre H.264A jedna zásadní změna, po které vám asi bude do smíchu. Víte, co je zkratka H.264? Základní kodek pro videa, která jsou exportována do MP4. Víte o tom, že dosud nebylo možné vyexportovat video přímo z After Effects do MP4 právě s použitím H.264 kodeku? Říkali jsme, že se budete smát 😁 Pojďme ale zpátky k tématu. V nové verzi Adobe After Effects si umíte nastavit H.264 kodek na videu už i přímo v After Effects a nemusíte používat Adobe Media Encoder Que program. Opět ušetření času a lepší produktivita. Jak se to nastavuje? Podívejte se na naše YouTube video, kde je to blíže vysvětleno. ZávěřTěch vylepšení v této verzi bylo více, ale tyto jsou nejzásadnější. Která vylepšení se vám nejvíce zamlouvají u této verze a co byste očekávali, aby Adobe přidalo do své aplikace? Napište nám do komentářů!
Novinky ve Figmě z Config 2022 konference
Novinky
12.05.2022
Marián Kristeľ

Novinky ve Figmě z Config 2022 konference

Množství zajímavých novinek pro designérský nástroj Figma bylo představeno během letošní konference Config 2022. Pokud jsi zvědavý, jak ovlivní tvůj oblíbený designový nástroj a v konečném důsledku i celý pracovní postup, přečti si krátký souhrn. Figma novinkyUdělalo se několik aktualizací základních funkcí Figma včetně Auto Layoutu a komponent. Zahrnuje to přeuspořádání umístění ikon v rozhraní Figma a některé další ovládací prvky, díky kterým jsou stávající funkce výkonnější. Co je dále nového: • Tmavý režim Figma (dark mode) - nejviditelnější aktualizace. • Absolutní umístění (absolute positioning) - umístí položky do komponent automatického rozložení. • Záporné mezery (negative spacing) - auto layout nyní podporuje i záporné mezery mezi položkami. • Podpora variabilních fontů ve Figmě - využij plný potenciál variabilních fontů přímo v designovém nástroji. Ovládej tučnost, šířku a optickou velikost fontů (nebo je nastav automaticky). • Spring animations - použij vlastní nebo přednastavené animace pro prototypování přirozených a plynulých přechodů. • Samostatné tahy (Individual strokes) – jednoduše přidej tah na každou hranu zvlášť. Skvělý způsob vytváření karet, výběrů atp. • Spotlight - jednodušší způsob, jak být sledován ostatními uživateli ve Figmě. Menší Figma aktualizace• Zobrazení obrysů vrstev - prohlížení obrysů ve Figmě ti usnadňuje kontrolu, výběr a úpravu skrytých a vnořených vrstev. Outlines zobrazíš klávesovou zkratkou Command / Control + Y. • Ochrana heslem - snadno ovládej, kdo může přistupovat k souborům a prototypem při veřejném sdílení odkazů díky ochraně heslem. • Oblíbené soubory - přidej si mezi „Favorites“ důležité soubory a projekty, abys k nim měl rychlý přístup z levého postranního panelu v prohlížeči souborů. FigJam aktualizaceZde jsou nové způsoby, jak můžete pracovat ve FigJam: • Nové Jira widgety: Jira synchronizace a správa přímo ve Figjam. • Další widgety: i widgety Asana a Github jsou nyní součástí Figmy, dále přibyly například hlasové poznámky. • Widget Code Generator: Figma plugin, který ti umožní vytvořit widget pro FigJam. Tyto Figma aktualizace byly darem z nebes a mnozí nadšenci Figmy po nich toužili nějaký čas. Figma neustále vylepšuje své nástroje, přesto zůstávají jednoduché a snadno se používají. Jaká je tvoje oblíbená aktualizace?

Nezmeškej info o nových kurzech a speciálních nabídkách