Zpět na blog
Novinky

EU CodeWeek 2017

Marián Kristeľ
27.09.2017
3 minuty čtení
EU CodeWeek 2017
Minulý rok se téměř milion účastníků zapojilo do některé z 23 000 akcí pořádaných v rámci kampaně EU CodeWeek 2016 . Akcie se konaly ve více než 50 zemích světa a tedy CodeWeek už není jen čistě evropskou záležitostí.

Co je CodeWeek?

CodeWeek je kampaň, jejímž cílem je popularizovat programování a digitální svět v EU a ve světě. Cílem této kampaně je ukázat, že programování není určeno pouze pro úzkou skupinu odborníků, ale pomocí něj lze realizovat vlastní nápady. CodeWeek slaví letos své páté narozeniny a školy, učitelé, programátoři, vzdělávací organizace připravují různé akce, kterými se snaží zpopularizovat programování.

Jak se zapojit?

Děti, mládež nebo i dospělí se mohou zúčastnit akcí zveřejněných na stránce codeweek.eu. Programátoři nebo vzdělávací organizace si mohou vytvořit vlastní veřejné akce a pozvat lidi, aby jim ukázali, jak programování vypadá v praxi. Učitelé a školy rovněž mohou zorganizovat různé mini kurzy nebo se s žáky zúčastnit programátorských akcí v jejich regionu. 

Chceš se zapojit se svou akcí? Přidej jej na stránku  events.codeweek.eu . Zde si také umíš vyhledat seznam plánovaných akcí. Zatím jich tam není mnoho, ale určitě budou přibývat :)

Proč začít s programováním?

Způsob jakým pracujeme, ale také komunikujeme se vlivem rychle se vyvíjejících technologií mění. Nauč se programovat a zlepši svoji digitální gramotnost, přestaneš být konzumentem v digitálním světě, staneš se jeho tvůrcem. Zlepšíš i svůj přístup k řešení problémů, což jistě využiješ i v běžném životě. V neposlední řadě, tvé uplatnění na trhu práce rapidně zlepšíš.

Máme zde i pár statistik: v současnosti se vyžadují alespoň nějaké IT dovednosti ve více než 90% pracovních pozic. Poptávka po IT odbornících roste ročně o více než 3%, avšak IT zaměřené školy nedokážou tuto poptávku pokrýt svými absolventy. Pokud nebude tento problém řešen, do roku 2020 bude v EU chybět více než 800 000 IT specialistů. 

Learn2Code
pořádalo EU Code Week workshopy i minulý rok, vypadalo to na nich přibližně takto:

Co tedy udělat dál?

Vytvoř vlastní event nebo se přidej do nějakého, který přibude na mapě. Pokud si neumíš poradit, kontaktuj nás a rádi ti pomůžeme s organizací :)

Klidně followuj oficiální EU Code Week twitter profil ->  https://twitter.com/CodeWeekEU  a při sdílení na sociálních sítích používej hashtag #CodeEU. Pomůžeš tak šíření povědomí o akci.

Marián Kristeľ
Mám na starosti marketing a operations v Skillmea | (spolu)organizujem programátorský workshop Rails Girls Bratislava | ambasádor EU Code Week na Slovensku

Mohlo by tě zajímat

Připravované online kurzy - září 2017
Novinky
02.09.2017
Marián Kristeľ

Připravované online kurzy - září 2017

Přes léto jsme se neulévali, ale usilovně jsme makali na tvorbě nových online kurzů. Co jsme si pro tebe připravili na tento podzim? Čti dál, dozvíš se vše podstatné. Google Tag ManagerOnline marketéři, pozor! Díky tomuto online kurzu budete mít konečně pořádek ve všech měřicích kódech na svém webu. Google Tag Manager nebo česky Správce značek Google ti usnadňuje práci, ušetří čas a eliminuje případné chyby ve správě různých měřicích kódů. V GTM můžeš spravovat měřící kódy Google Analytics , Google AdWords , ale i těch, které nejsou od Google, například. Hotjar, Facebook Pixel a pod. Kurz vypouštíme na světlo světa již brzy. [Google Tag Manager eliminuje chyby ve správě měřicích kódů] Excel pro pokročiléNa https://skillmea.cz najdeš již nyní online kurz Excelu , rozhodli jsme se ale podívat tomuto nejrozšířenějšímu tabulkovému editoru lépe na zoubek a připravujeme online kurz Excel pro pokročilé. Můžeš se těšit na vysvětlení dalších funkcí Excelu, vzorců, kontingenčních tabulek a mnoho dalšího. Kurz bude k dispozici přibližně v polovině září 2017. SassYablkův nový kurz jsme slíbili vydat už v srpnu, Roman si však vzal zaslouženou dovolenou. Na dobré se ovšem vyplatí čekat a tak se na tento nadupaný online kurz můžeš těšit v tomto měsíci. Automatizované testování softwaru (Selenium)Hot novinka, online kurz pro všechny, kdo se chtějí vydat na cestu testování webových aplikací. V kurzu ochutnáš trochu z Javy, budeš pracovat s databázemi a pro testování využiješ nástroj Selenium. V kurzu na tebe čeká několik praktických ukázek od zkušeného testeru webových aplikací. C# pro začátečníkyMnozí jste se ptali na C nebo C++ kurz, my jsme si však pro vás nachystali C# online kurz. Syntaxe tohoto jazyka vychází z C a C++ a programovací jazyk C# je objektově orientovaný. V kurzu se naučíš programovat v tomto jazyce a uděláš si funkční aplikaci. [Do sbírky nám přibyl kurz C#] PythonPřed pár měsíci jsme si dělali průzkum mezi vámi, našimi super studenty a na prvním místě v žebříčku kurzů, které byste chtěli na https://skillmea.cz mít, je právě programování v jazyce Python. Rozhodli jsme se splnit vám toto přání a tlustý online kurz na Python připravujeme. Nejpozději začátkem října by měl být kurz hotov. [Image] Pracujeme také na kurzu programování v jazyce Python. Které téma ti ještě na Learn2Code chybí? Co by ses chtěl(a) naučit?
Nové a připravované online kurzy
Novinky
15.07.2017
Marián Kristeľ

Nové a připravované online kurzy

Neustále pro vás připravujeme nové online kurzy, abyste se mohli neustále vzdělávat a zlepšovat se. Zde je krátký seznam kurzů, které jsme nedávaně zveřejnili a také které v létě 2017 přidáme. Nové online kurzyMovie Maker (Adobe Premiere Pro) S tímto novým online kurzem nahlédneš do světa videa, střihu a postprodukce a naučíš se pracovat v jednom z nejpoužívanějších programů pro editaci videa Adobe Premiere Pro. Visual Design: design vlastního trička Pokud si chceš nadesignovat vlastní motiv na tričko, v tomto kurzu tě to krok za krokem naučí náš nový lektor Peter. Do kurzu se můžeš přihlásit a studovat jej zcela zdarma. Připravované online kurzyZáklady programování a OOP Yablkova žhavá novinka, kterou najdeš na https://skillmea.sk  již brzy a ve které tě Yablko naučí programovat a také základy objektově orientovaného programování. Použije k tomu PHP, což je stále nejpoužívanější programovací jazyk u nás, ale vše, co se naučíš, umíš použít iv jiných jazycích. Kurz bude zveřejněn ještě v červenci. [UPDATE: kurz byl zveřejněn] Social Media Marketing Pokud se chceš naučit plavat v modrých vodách Facebooku a také Instagramu, nemůžeš si nechat ujít novinku - online kurz Social Media Marketing . Facebook i Instagram se ze sociální sítí postupně změnily na mediální platformy a to je skvělý důvod, proč se s nimi naučit pracovat. Kurz zveřejníme také velmi brzy :)  [UPDATE: kurz byl zveřejněn] Final Cut Pro Máme sice kurz Adobe Premiere Pro, ale pro velké Apple fanoušky chystáme i Final Cut Pro kurz střihu a editace videa. Naučíš se mimo jiné dělat animace, barevné, zvukové a textové efekty ve Final Cut Pro. Kurz bude dostupný v srpnu. Sass Yablkova další novinka - online kurz zaměřený na CSS preprocesor Sass. Obecně nám CSS preprocesory usnadňují dodržovat zásadu DRY (Don't Repeat Yourself) a tím zvýšit přehlednost našeho kódu. Máš se na co těšit, kurz bude venku v srpnu. Git Při programování a práci na webových nebo jiných projektech často pracuješ se soubory, s jinými programátory v týmu, a proto je dobré umět používat verziovací nástroje. Po absolvování našeho nového online kurzu Git pro začátečníky nebudeš mít problém pracovat se soubory a jejich sledování bude pro tebe samozřejmostí. Kurz zveřejníme v srpnu. [UPDATE: kurz byl zveřejněn]
Pět online kurzů pro každého správného marketéra
Novinky
25.06.2017
Martina Baumann

Pět online kurzů pro každého správného marketéra

Tento pátek jsme oznámili žhavou novinku a to, že jsme se dohodli s kluky z Truniversity a koupili jsme jejich online kurzy. Zároveň jsme však probrali vedení nad celým Truniversitou, čili od nynějška je tento projekt v naší režii, ale základní myšlenka vzdělávání zůstává žít nadále. K tomuto kroku jsme se rozhodli proto, že vám, našim super studentům, chceme přinášet nový a čerstvý obsah. A o kurzy na témata jako jsou SEO, Google AdWords a další z online marketingu jste se nás často ptali. Již nyní tedy můžete na skillmea.cz studovat online a vzdělávat se v tématech jako jsou copywriting, SEO, performance marketing, komunikace na Facebooku nebo Google AdWords. Jedná se o špičkové kurzy, které vyvinuli kvalitní lektoři.  Jsou to tyto kurzy 👇   • Copywriting Pro koho je tento kurz určen? Už z názvu je nám jasné, že všichni kopíci si přijdou na své. Tedy všichni ti, kdo se chtějí naučit psát kvalitní texty ať už online nebo offline projekty. Najde si zde důležité informace každý, kdo chce dělat poutavý obsah, který prodává.  • Performance Marketing Tento kurz je o PPC kampaních a jejich vyhodnocování, přičemž hlavními tématy jsou strategie, kreativita, mediální nástroje, optimalizace webstránky, práce s uživateli, testování a samotné vyhodnocování. • Komunikace na FB Že Facebook není jen o lajkovnách statusů, fotek a zabíjením nudy ve škole či práci iv podobě nekonečného četování s kámoši, tě přesvědčí tento kurz. Facebook je právem klíčovým nástrojem marketingu každé firmy. Kromě důvodů, proč je dobré FB využít, se dozvíš i to, jak vytvořit strategii komunikace na sociálních sítích, jak dosáhnout co největšího počtu svých fanoušků, jak postovat jednotlivé texty a v jakém čase, jakým chybám se na FB vyvarovat a mnohé jiné činnosti související s FB. • SEO pro začátečníky Kurz tě zasvětí do základů SEO, dozvíš se vše potřebné k tomu, abys věděl tu kterou techniku ​​využít pro svůj konkrétní web a zároveň zde najdeš návody, jak používat jednotlivé nástroje či tipy na bezplatné SEO nástroje. • Google Adwords Máš webstránku nebo e-shop a chceš získat další návštěvníky? Tak šup do tohoto kurzu, kde se naučíš pracovat s Google AdWords tak, aby tvé produkty a služby vždy našli ti správní zákazníci. [Image]A takhle nějak vypadal náš meeting I nadále budeme tvořit nové online kurzy, programátorské, designérské i online marketingové kurzy. Další novinky na Learn2Code již brzy. Jsi s výběrem online kurzů spokojen, našel sis v nabídce něco i pro tebe? Který kurz si vybereš ty?

Nezmeškej info o nových kurzech a speciálních nabídkách