Zpět na blog
Novinky

Nové a připravované online kurzy

Marián Kristeľ
15.07.2017
3 minuty čtení
Nové a připravované online kurzy
Neustále pro vás připravujeme nové online kurzy, abyste se mohli neustále vzdělávat a zlepšovat se. Zde je krátký seznam kurzů, které jsme nedávaně zveřejnili a také které v létě 2017 přidáme.

Nové online kurzy

Movie Maker (Adobe Premiere Pro)
S tímto novým online kurzem nahlédneš do světa videa, střihu a postprodukce a naučíš se pracovat v jednom z nejpoužívanějších programů pro editaci videa Adobe Premiere Pro.


Visual Design: design vlastního trička
Pokud si chceš nadesignovat vlastní motiv na tričko, v tomto kurzu tě to krok za krokem naučí náš nový lektor Peter. Do kurzu se můžeš přihlásit a studovat jej zcela zdarma.

Připravované online kurzy

Yablkova žhavá novinka, kterou najdeš na https://skillmea.sk  již brzy a ve které tě Yablko naučí programovat a také základy objektově orientovaného programování. Použije k tomu PHP, což je stále nejpoužívanější programovací jazyk u nás, ale vše, co se naučíš, umíš použít iv jiných jazycích. Kurz bude zveřejněn ještě v červenci.

[UPDATE: kurz byl zveřejněn]


Pokud se chceš naučit plavat v modrých vodách Facebooku a také Instagramu, nemůžeš si nechat ujít novinku - online kurz Social Media Marketing . Facebook i Instagram se ze sociální sítí postupně změnily na mediální platformy a to je skvělý důvod, proč se s nimi naučit pracovat. Kurz zveřejníme také velmi brzy :) 


[UPDATE: kurz byl zveřejněn]

Final Cut Pro
Máme sice kurz Adobe Premiere Pro, ale pro velké Apple fanoušky chystáme i Final Cut Pro kurz střihu a editace videa. Naučíš se mimo jiné dělat animace, barevné, zvukové a textové efekty ve Final Cut Pro. Kurz bude dostupný v srpnu.


Sass
Yablkova další novinka - online kurz zaměřený na CSS preprocesor Sass. Obecně nám CSS preprocesory usnadňují dodržovat zásadu DRY (Don't Repeat Yourself) a tím zvýšit přehlednost našeho kódu. Máš se na co těšit, kurz bude venku v srpnu.


Git
Při programování a práci na webových nebo jiných projektech často pracuješ se soubory, s jinými programátory v týmu, a proto je dobré umět používat verziovací nástroje. Po absolvování našeho nového online kurzu Git pro začátečníky nebudeš mít problém pracovat se soubory a jejich sledování bude pro tebe samozřejmostí. Kurz zveřejníme v srpnu.

[UPDATE: kurz byl zveřejněn]

Marián Kristeľ
Mám na starosti marketing a operations v Skillmea | (spolu)organizujem programátorský workshop Rails Girls Bratislava | ambasádor EU Code Week na Slovensku

Mohlo by tě zajímat

Pět online kurzů pro každého správného marketéra
Novinky
25.06.2017
Martina Baumann

Pět online kurzů pro každého správného marketéra

Tento pátek jsme oznámili žhavou novinku a to, že jsme se dohodli s kluky z Truniversity a koupili jsme jejich online kurzy. Zároveň jsme však probrali vedení nad celým Truniversitou, čili od nynějška je tento projekt v naší režii, ale základní myšlenka vzdělávání zůstává žít nadále. K tomuto kroku jsme se rozhodli proto, že vám, našim super studentům, chceme přinášet nový a čerstvý obsah. A o kurzy na témata jako jsou SEO, Google AdWords a další z online marketingu jste se nás často ptali. Již nyní tedy můžete na skillmea.cz studovat online a vzdělávat se v tématech jako jsou copywriting, SEO, performance marketing, komunikace na Facebooku nebo Google AdWords. Jedná se o špičkové kurzy, které vyvinuli kvalitní lektoři.  Jsou to tyto kurzy 👇   • Copywriting Pro koho je tento kurz určen? Už z názvu je nám jasné, že všichni kopíci si přijdou na své. Tedy všichni ti, kdo se chtějí naučit psát kvalitní texty ať už online nebo offline projekty. Najde si zde důležité informace každý, kdo chce dělat poutavý obsah, který prodává.  • Performance Marketing Tento kurz je o PPC kampaních a jejich vyhodnocování, přičemž hlavními tématy jsou strategie, kreativita, mediální nástroje, optimalizace webstránky, práce s uživateli, testování a samotné vyhodnocování. • Komunikace na FB Že Facebook není jen o lajkovnách statusů, fotek a zabíjením nudy ve škole či práci iv podobě nekonečného četování s kámoši, tě přesvědčí tento kurz. Facebook je právem klíčovým nástrojem marketingu každé firmy. Kromě důvodů, proč je dobré FB využít, se dozvíš i to, jak vytvořit strategii komunikace na sociálních sítích, jak dosáhnout co největšího počtu svých fanoušků, jak postovat jednotlivé texty a v jakém čase, jakým chybám se na FB vyvarovat a mnohé jiné činnosti související s FB. • SEO pro začátečníky Kurz tě zasvětí do základů SEO, dozvíš se vše potřebné k tomu, abys věděl tu kterou techniku ​​využít pro svůj konkrétní web a zároveň zde najdeš návody, jak používat jednotlivé nástroje či tipy na bezplatné SEO nástroje. • Google Adwords Máš webstránku nebo e-shop a chceš získat další návštěvníky? Tak šup do tohoto kurzu, kde se naučíš pracovat s Google AdWords tak, aby tvé produkty a služby vždy našli ti správní zákazníci. [Image]A takhle nějak vypadal náš meeting I nadále budeme tvořit nové online kurzy, programátorské, designérské i online marketingové kurzy. Další novinky na Learn2Code již brzy. Jsi s výběrem online kurzů spokojen, našel sis v nabídce něco i pro tebe? Který kurz si vybereš ty?
Vybrali jsme ukázky prací studentů kurzu grafiky z Košic
Novinky
12.05.2017
Skillmea

Vybrali jsme ukázky prací studentů kurzu grafiky z Košic

Stanley Mácha má už svoji premiéru u nás úspěšně za sebou. Odjel totiž svůj první prezenční kurz grafiky v Košicích. Jeho studenti se naučili ovládat Photoshop a Illustrator. Během šesti týdnů si vytvořili své vlastní logo, vizitku, základní design manuál či design webu. Vzniklo i několik pěkných prací, které si nechceme uškřečkovat jen pro sebe! Rádi bychom je sdíleli i mezi vámi, tak pojďme na to. [Image] Jakub v kurzu vytvořil identitu pro firmu, která vyrábí organická hnojiva z ovčího trusu.  [Image] Identita pro průvodce městem, kterou navrhla a nadesignovala Julka.  [Image] Identita pro upcycled módní doplňky (příklad prezentuje tašky vyrobené z vyřazených bezpečnostních pásů) od Lucky.  [Image] Megi vytvořila identita pro eventovou agenturu, která pořádá metalové koncerty.  [Image] Vlado nadesignoval identita pro komunitu snowboarderů.  [Image] Poslední ukázka jednoho ze studentů, Marek připravil identitu pro smart home.  [Image] Markovy Smart Home  A pokud se také chceš nakopnout a začít s grafikou, určitě mrkni na naše kurzy věnované designu :)
IT ženy dnes mají svůj den
Novinky
27.04.2017
Martina Baumann

IT ženy dnes mají svůj den

Žen v IT je stále jako šafránu, jsou spíše vzácností a ve srovnání s muži jich je opravdu málo. A jelikož vše vzácné a výjimečné si zvykneme nějak připomenout a hýčkat, výjimkou není ani dnešní den - ten patří IT ženám, ajťáčkům, programátorkám, všem ženám, které se věnují digitálním technologiím a vůbec všem, které se nějakým způsobem o IT zajímají (super , tedy slavím i já). O čem tedy mluvím? Girl's Day Je to něco jako MDŽ – skoro to samé s tím rozdílem, že místo karafiátu a bonboniéry mohou muži ženám darovat nejnovější klávesnici nebo rovnou kvalitní PC – případně i nějaký z našich kurzů (nebo rovnou předplatné ) by určitě mnohé ženy potěšil. Zpátky k dnešnímu svátečnímu dni Girl's Day - jde o celosvětový den žen v informačně-komunikačních technologiích (IKT), který se koná vždy čtvrtý čtvrtek ve čtvrtém měsíci ! Letos připadl na 27. dubna! A co říkají statistiky? Kolik žen v porovnání s muži pracuje nebo se zajímá o práci v IT? Podle podkladů Profese, které nám vypracoval a poskytl analytik Tomáš Janotík, je v IT segmentu až 87 procent mužů. Z toho zbytek tvoří ženy. Takže podle statistik můžeme skutečně zhodnotit, že situace na Slovensku hovoří ve prospěch mužů, kteří ve velké převaze pracovně dominují právě v IT oblastech.  Na základě životopisů, které uchazeči posílají prostřednictvím zmiňované Profese, nejvíce se uchazečky zajímají o pozice: User experience Expert, Web designér, Databázový analytik, Business Intelligence Specialist, Scrum Master a Technical writer. Týden s úspěšnými ajťáčkami, Slovenkami! My jsme v rámci tohoto týdne připravili pár rozhovorů se zajímavými IT ženami. Naším záměrem je přinést inspirativní příběhy žen, které se IT nezalekly a dnes jsou úspěšné programátorky, analytičky a pracují v IT! Mluvila jsem s Alex , Ivkou a Luckou . [Image] A právě ony mě přesvědčily o tom, že i svět informačních technologií nemusí být vůbec nudný, fádní. Naopak, jsem přesvědčena, že s jejich povoláními se pojí mnoho příležitostí - například zmíním jen cestování, poznávání nových lidí a kultur, které je mohou neustále posouvat vpřed. Jako věčný IT začátečník jsem si tedy slíbila, že povýším své znalosti o nějaký ten level výše. Děvčata, děkuji za inspiraci a doufám, že stejně to nakopne i další z vás, které stále zvažujete, zda se vyplatí investovat například do online kurzů – nezapomínejte, nemusíte být rovnou programátorky! Je několik jiných směrů, ve kterých se může každá jedna z nás nalézt. Zkuste třeba design, tam se nejedna kreativní duše může dostatečně vyřídit. Nebojte se toho...těším se na všechny, které toto alespoň trošku nakoplo a řekly si, že jdou si vylepšit své digitální dovednosti. Líbil se ti tento článek? Věnuj mu 👍 Pokud máš na nás nějakou otázku, napiš ji dolů do komentáře 👇  

Nezmeškej info o nových kurzech a speciálních nabídkách