Zpět na blog
Novinky

Firefly - AI generátor obrázků od Adobe

Skillmea
23.03.2023
2 minuty čtení
Firefly - AI generátor obrázků od Adobe
Adobe před pár dny oznámila spuštění vlastního AI generátoru obrázků. Jedná se o "rodinu kreativních generativních AI modelů", které se jmenují Adobe Firefly. Vydány byly první dva nástroje, které je využívají. Jeden z nástrojů funguje jako DALL-E nebo Midjourney, což umožňuje uživatelům zadat příkaz a AI vytvoří obrázek. Druhý nástroj generuje stylizovaný text – představte si to jako WordArt, který pohání umělá inteligence.

Jedná se o rozšíření generativních nástrojů AI, které společnost Adobe představila v aplikacích Photoshop, Express a Lightroom během své loňské výroční konference Max.
Adobe Firefly
Adobe Firefly

Co zatím víme o Firefly

Firefly je v beta verzi, nemá stanovenou cenu, má dva výše zmíněné modely pro generování obrázků nebo textových efektů. Model byl vyvinut pomocí stovek milionů fotografií a bude brzy schopen vytvářet obsah v aplikacích Adobe včetně Express, Photoshop, Illustrator a Adobe Experience Manager pomocí textového příkazu (zatím budete muset jít na web Adobe, abyste mohli Firefly používat).

Podle Adobe je vše, co je vloženo do jejích modelů, buď chráněno autorskými právy, je licencováno pro trénování modelů nebo je v knihovně Adobe Stock, kterou má Adobe právo používat.

Adobe plánuje začlenit tyto generativní nástroje do svých různých aplikací a služeb. Ve Photoshopu bude vytvořena AI, Illustrator bude schopen generovat vektory na ručně nakreslených náčrtech a Premiere Pro umožní změnit color grading nebo styl videa pouze pomocí příkazu.

První dva nástroje Firefly jsou od 21. března 2023 dostupné ve veřejné beta verzi. Abyste mohli požádat o přístup, nemusíte být předplatitelem služby Creative Cloud, ale společnost Adobe omezí počet lidí, kteří povolí účast v beta verzi.
Skillmea
🥇 Sme jednotka v online vzdelávaní na Slovensku.
Na našom webe nájdeš viac ako 300 rôznych videokurzov z oblastí ako programovanie, tvorba hier, testovanie softwaru, grafika, UX dizajn, online marketing, MS Office a pod. 
Vyber si kurz, ktorý ťa posunie vpred ⏩

Mohlo by tě zajímat

Budeme platit za Facebook a Instagram?
Novinky
25.02.2023
Skillmea

Budeme platit za Facebook a Instagram?

Společnost Meta oznámila novou službu placeného ověřování s názvem Meta Verified. Za 11,99 USD měsíčně na webu a 14,99 USD měsíčně na iOS a Android budou moci uživatelé Instagramu a Facebooku získat modrý ověřovací odznak. Meta CEO Mark Zuckerberg oznámil, že účet Meta Verified poskytne uživatelům ověřený odznak, lepší viditelnost na platformách, prioritní zákaznickou podporu a další. Tato funkce byla nejprve zpřístupněna v Austrálii a na Novém Zélandu a do dalších zemí dorazí údajně brzy. Jak získat Meta Verified?Abyste se mohli zaregistrovat pro získání Meta Verified, musíte splňovat tyto podmínky: • minimální požadavky na aktivitu, • mít alespoň 18 let, • odeslat průkaz totožnosti, který se shoduje se jménem a fotografií, kterou máte na Facebooku nebo Instagramu. Meta Verified vypadá velmi podobně jako verze Twitter Blue od Elona Muska za 8 USD/měsíc, ale Meta tvrdí, že neprovede žádné změny na účtech, které byly ověřeny pomocí předchozích požadavků společnosti. Co získáte se službou Meta Verified?Pokud se rozhodnete pro Meta Verified, budete moci využívat tyto funkce: • ověřený odznak na vašem účtu, • monitorovací služba, zda se za vás někdo nevydává, • zvýšená viditelnost a dosah vašeho účtu, například ve vyhledávání a doporučeních, • osobní podporu při problémech s vaším účtem - kontakt na podporu, • exkluzivní samolepky ve stories, • přednost v komentářích. Novinka se testuje v Austrálii a na Novém Zélandu a Meta chce nový produkt přinést brzy i zbytku světa. Zjevným trhem pro tuto službu jsou tvůrci a influenceři, kteří používají platformy Meta, zejména Instagram. Meta říká, že to pomůže novým tvůrcům a dodává, že předplatitelé s menší sledovaností uvidí výraznější vliv na jejich dosah. Budeš využívat Meta Verified? Napiš do komentáře svůj názor na tuto novinku.
Bude z Instagramu nový BeReal a na jaké další novinky se můžeme těšit?
Novinky
20.12.2022
Nikola Kulová

Bude z Instagramu nový BeReal a na jaké další novinky se můžeme těšit?

Před pár měsíci přišla do online světa novinka v podobě sociální sítě BeReal. Meta nezahálí a přináší klon této aplikace i na Instagram. Zatím není známo, kdy Instagram funkci spustí. Klon populární aplikace BeReal na Instagramu dostal název Candid stories, nebo v překladu Upřímné příběhy. Uživatele Instagramu jednou denně vyzve k tomu, aby se svými sledujícími sdíleli to, co v daný moment dělají. Všechno to zachytí fotoaparát přední i zadní kamerou najednou. Zajímavostí je, že ostatní uživatelé nebudou tento příběh vidět, dokud nepřidají ten svůj. Instagram bude na přidání příběhu v daném čase upozorňovat i prostřednictvím notifikací. V případě nezájmu se bude dát funkce vypnout. [Vizuál nové funkce Candid stories] Novinkou je také Instagram NotesNový způsob sdílení myšlenek prostřednictvím poznámek. Půjde o krátký textový status s 60 znaky, který mohou uživatelé sdílet pro své sledovatele. Pro sdílení je třeba dostat se do doručené pošty a vybrat kohokoli ze sledovatelů, komu má být poznámka zobrazována. Sledovatelé budou moci na poznámky i odpovědět do soukromých zpráv. Podobně jako u příběhů budou poznámky zobrazovány po dobu 24 hodin. [Instagram notes] Sdílení příspěvků s ostatními prostřednictvím Skupinových profilůDo novinek přibudou také skupinové profily. Uživatelé se budou moci připojit ke skupině profilů, kde budou společně sdílet obsah. Obsah bude přístupný pouze pro uživatele skupiny, ne pro všechny sledující. Ve skupinových zprávách zase přibude možnost uložit si příspěvek a sdílet jej s ostatními členy skupiny. Momentálně je možnost uložení přípustná pouze pro jednotlivce. [Skupinové profily a ukládání příspěvků ve skupinách] Jakou z novinek vyzkoušíte jako první?
Barva roku 2023 podle Pantone je Viva Magenta
Novinky
07.12.2022
Skillmea

Barva roku 2023 podle Pantone je Viva Magenta

Rok 2023 bude rokem purpurové barvy Viva Magenta. Tedy alespoň podle Pantone Color Institute, poradenské společnosti, která již více než dvacet let určuje barvu roku. Odstín vybrali prognostici lidských trendů, kteří zkoumají módu a design, a poté je interpretoval A.I. nástroj Midjourney. [Viva Magenta - Barva roku 2023] Letošní výběr barev odráží „rebelského“ ducha doby a obnovený zájem o kreativní experimentování po pandemii koronaviru. „Odvážný, vtipný a zahrnuje vše, Pantone 18-1750 Viva Magenta vítá každého a každého se stejným rebelským duchem,“ uvedla značka. "Silná a posilující, je to animovaná červená, která podporuje experimentování a sebevyjádření bez zábran; elektrizující odstín bez hranic, který je zjevně "tam venku" a je výjimečným prohlášením." Designérské nástroje od Pantone si můžeš vyzkoušet zde. [Viva Magenta - barva roku 2023][Viva Magenta - barva roku 2023]

Nezmeškej info o nových kurzech a speciálních nabídkách